Sanatoriile își redeschid ușile pentru pacienți

28/07/2020
Sanatoriile își redeschid ușile pentru pacienți

Începând cu 23 iulie curent, stațiunea balneoclimaterică “Codru”, situată în r-nul. Călărași, s. Hîrjauca, și-a reluat activitatea, în conformitate cu cerințele incluse în chestionarul aprobat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (https://msmps.gov.md/wp-content/uploads/2020/07/Ordin-nr.656-din-14.07.2020-cu-privire-la-reluarea-activit%C4%83%C8%9Bii-etapizate-a-Centrelor-de-reabilitare-recuperare-balneo-saanatorial-CREPOR-Centrului-de-reabilitare-pentru-Copii.pdf).

Potrivit planului de acțiuni privind prevenirea și controlul infecției COVID-19, în stațiune a fost organizat procesul de instruire al personalului cu măsurile de prevenire și control. La fel, a fost asigurat procesul de instruire al infirmierilor, cameristelor, personalului auxiliar. Conducerea instituției a instituit Comitetul privind controlul infecției în stațiune și a elaborat o instrucțiune a procesului operațional în cadrul instituției. Totodată, este organizat triajul zilnic al angajaților și este asigurată monitorizarea zilnică a respectării măsurilor de protecție, curățarea și dezinfectare a spațiilor. Au fost elaborate instrucțiuni specifice de securitate și sănătate în muncă și este asigurat procesul de informare al pacienților.

Odată ajunși în stațiune, pacienții completează o declarație pe propria răspundere pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19. Pacienții se prezintă cu fișa balneo-sanatorială de la medicul de familie, certificatul de la medicul de familie și buletinul de identitate. Pacienții vor purta măști de protecție, vor respecta cerințele de igienă și dezinfectare. Totodată, pacienții vor avea acces în cabinetele de proceduri medicale conform unui grafic special, iar pe toată perioada tratamentului aceștia nu vor părăsi teritoriul sanatoriului și vor beneficia exclusiv de servicii medicale.

Totodată, menționăm că Sanatoriul „Nufărul Alb” din or. Cahul își va relua activitatea începând cu data de 3 august. Vedeți mai jos Regulamentul cu privire la activitatea Sanatoriului.

Informații utile