Organizația de tineret

Comisia de Tineret din cadrul Federației Sindicale ”Sănătatea” este reprezentată de către Comitetul  Sindical al Studenților și Rezidenților al USMF ,,Nicolae Testemițanu” care a fost baza fondării Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină (ASRM) în anul 1999.

Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Republica Moldova este continuatoarea celei mai vechi reprezentate de studenți ,, Comitetul Sindical”, ce are ca scop apărarea drepturilor studenţilor medicinişti, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea personală a membrilor săi ca persoane polivalente, pentru care viriga primordială e sănătatea.

În anul 2018 ASRM a devenit mentru EMSA(The European Medical Students Association) și IFMSA (International Federation of Medical Student Association).

Recent, activitatea prodigioasă a ASR-ului a fost apreciată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale drept ”Cel mai bun ONG în domeniul sănătății, 2018”.

Motorul ASRM este reprezentat de cele 9 direcții ale sale (Științe și Studii, Relații Externe, Social, Cultură, Sport, IT și MassMedia, Trai, Voluntariat și Resusrse Umane și Fundraising) și de activitatea din cadrul acestora, ridicând standardele acestei organizații studențești și a tuturor celorlalte cu care interacționăm atât pe plan local, național cât și internațional.  Membrii ASRM-ului rămân a fi un grup de tineri entuziaşti, plini de idei şi forţe, gata să renunţe la puţinul timp liber pe care-l oferă curriculum-ul universităţii de medicină pentru a aduce ceva nou, interesant, dar şi util în viaţa comunității. La moment ne putem mândri cu aproximativ 200 de membri activi, care lucrează zilnic întru promovarea conceptului de mod sănătos de viață.

Deja de 19 ani implementăm proiecte, pentru a informa, a educa comunitatea cu privire la diferite probleme de sănătate publică, fiind bine știut că este mult mai ușor să previi decât să tratezi.

Sloganul organizației e ”Simte pulsul vietii împreună cu ASRM”, astfel încercăm să oferim șanse egale tututor pentru a-și putea dezvolta multilateral abilitățile. Anii de studenție sunt cei mai frumoși, iar mediciniștii au ocazia să se bucure de această perioadă cel mai mult.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte și inițiative lansate de ASRM, urmărește-ne pe Facebook (https://www.facebook.com/ASRM.USMF.MD/) sau Instagram(https://www.instagram.com/asrm_usmf/).

Informații utile