Federația Sindicală “Sănătatea” din Moldova a convocat ședința Consiliului Republican

15/04/2022
Federația Sindicală “Sănătatea” din Moldova a convocat ședința Consiliului Republican

La 14 aprilie, Consiliul Republican al Federației Sindicale “Sănătatea” din Moldova (FSSM) s-a convocat în ședința ordinară. Agenda ședinței a inclus în ordinea de zi diverse subiecte, inclusiv evaluarea activității Federației în anul 2021 și prioritățile pentru anul 2022.

Aurel POPOVICI, președintele FSSM, a prezentat un raport despre activitatea sindicatului și s-a referit la condițiile de salarizare în ramură, protecția salariaților care activează în condiții nocive, îmbunătățirea managementului resurselor umane, activitățile educaționale și de informare, precum și la alte subiecte de importanță majoră.

“Ca și în anul 2020, marcat de pandemia COVID-19, în anul 2021 unitățile medicale din întreaga țară au necesitat o finanțare importantă pentru a face față situației dificile impuse. Astfel, Federația a continuat să sesizeze și să sensibilizeze organele de stat că, sectorul sănătății are nevoie de un ajutor substanțial, întrucât serviciile și resursele umane din acest domeniu sunt cel mai mult solicitate. Respectiv, salariații din sănătate au nevoie de garanții sociale din partea statului, fapt ce se poate realiza doar în condițiile unor finanțări adecvate”, a menționat președintele Aurel POPOVICI.

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Igor ZUBCU, a relatat despre rezultatele activității Confederației din ultima perioadă și a reiterat importanța consolidării mișcării sindicale și dezvoltarea parteneriatului social la nivel național și ramural.

Pentru următoarea perioadă, sindicaliștii își propun să realizeze misiunea de apărare a drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, să dezvolte procesul de dialog social și să îmbunătățească condițiile de muncă și salarizare ale acestora, să organizeze activități de instruire a activului sindical și să contribuie la fortificarea  centrelor și organizațiilor membre, să promoveze drepturile femeilor și interesele tinerilor din ramură.

La finalul ședinței, președintele FSSM, Aurel POPOVICI a înmânat medalii și diplome de excelență liderilor și membrilor de sindicat. Distincțiile au fost oferite în semn de recunoștință a contribuției întru consolidarea și dezvoltarea sistemului de sănătate, precum și pentru activitatea de promovare a principiilor sindicalismului democratic.

Președintele FSSM a transmis celor prezenți respectul enorm față de munca asiduă pe care o îndeplinesc ei zi de zi, dorindu-le mulți ani de activitate înainte și multă pace.

Raportul integral al președintelui FSSM, unde sunt indicate o serie de detalii, analize și recomandări ce se referă la situația din domeniul sănătății, prezentat în cadrul ședinței Consiliului Republican, poate fi descărcat aici.

Informații utile