Programul de calificare suplimentare la studii superioare „Parteneriatul social în sfera muncii”

27/12/2011
Programul de calificare suplimentare la studii superioare „Parteneriatul social în sfera muncii”

Pe parcursul lunii decembrie, curent, Sindicatul ”Sănătatea” în colaborare cu Institutului Muncii a organizat și desfășurat cea de a IV-a sesiune din cadrul Programului de calificare suplimentară la studii superioare „Parteneriatul social în sfera muncii”, specialitatea “Negociator în sfera muncii” pentru grupurile nr. 1, nr. 2 și nr. 3.

La seminare au participat președinți ai organizațiilor sindicale primare din instituțiile raionale, republicane și municipale având drept scop formarea competențelor de negociere în domeniul muncii .

Pentru a încheia cu succes Programul fiecare participant a pregătit și a prezentat un proiect individual pe una din temele: Soluționarea litigiilor individuale de muncă; Soluționarea unui conflict colectiv de muncă; Specificul soluționării conflictelor de muncă la nivel de unitate în ramura medicinii; Normarea si salarizarea muncii în medicină; Negocierea salariului si a suplimentelor la salariu; Negocierea problemelor securității și sănătății în muncă; Siguranța locurilor de muncă. Acțiunile Sindicatului în caz de optimizare sau reorganizare a unității economice; Stabilirea relațiilor parteneriale dintre angajator-angajați, cu administrația publică locală și alți parteneri; Motivarea sindicală a salariaților; Contribuția sindicatelor la formarea profesională a membrilor de sindicat; Evaluarea contractului colectiv de muncă; Din practica negocierii contractului colectiv de muncă; Unele aspecte ale comunicării în cadrul negocierii CCM; Unele aspecte psihologice în cadrul negocierii CCM; Reglementări naționale și internaționale ale parteneriatului social; Sisteme de remunerare. Negocierea salariilor; Eficienta contractelor colective de muncă; Educația sindicală; Pre-negocierea. Etapele de pregătire a negocierilor; Stilurile de negociere si rezolvare a conflictelor; Strategii si tactici de negociere etc.

La finele Programului participanții au primit certificate de calificare suplimentară la studii superioare „Parteneriatul social în sfera muncii”, specialitatea “Negociator în sfera muncii”.

Stimați Colegi, Biroul Executiv al Sindicatului „Sănătatea”, Vă felicită cu obținerea certificatului de calificare suplimentară la studii superioare „Parteneriatul social în sfera muncii”, specialitatea “Negociator în sfera muncii” și Vă dorește noi realizări în activitatea sindicală.

Informații utile