Absolvenții Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo” instruiți în domeniul raporturilor de muncă

14/03/2024
Absolvenții Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo” instruiți în domeniul raporturilor de muncă

Seminarul de instruire a absolvenților Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo” în domeniul raporturilor de muncă a fost organizat astăzi de Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova, cu participarea specialiștilor din cadrul Proiectului moldo-elvețian „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” (MENSANA).

50 de absolvenți au fost instruiți cu privire la stabilirea timpului de muncă, de odihnă și a concediilor pentru lucrătorii din sectorul sănătății și rolul sindicatelor în procesul de negociere a facilităților și garanțiilor. La fel, au fost puse în discuții subiecte ce țin de remunerarea muncii lucrătorilor medicali din Republica Moldova.

Totodată, tinerii participanți au fost inițiați în teme legate de raporturile de muncă, drepturile tinerilor și Contractul individual de muncă.

Absolvenții au primit materiale informative despre sănătatea mintală la locul de muncă, iar specialiștii din cadrul Proiectului moldo-elvețian MENSANA, Tatiana Țurcan și Constanța Popa, au vorbit despre managementul stresului și arderea profesională, mecanisme de fortificare a sănătății mintale și practici de înlăturarea, combatere sau minimizare a riscurilor pentru sănătatea mintală a lucrătorilor.

Informații utile