Mai mulți copii ai angajaților din sistemul medical au beneficiat de odihnă în tabere de vară

27/08/2021
Mai mulți copii ai angajaților din sistemul medical au beneficiat de odihnă în tabere de vară

133 de copii ai membrilor Federației Sindicale “Sănătatea” (FSSM) s-au odihnit în taberele de vară „Campingul din Vadul lui Vodă” și „Perlele Nistrului”, în perioada lunii august.

Acest lucru a devenit posibil datorită adresărilor repetate ale conducerii Confederației Naționale a Sindicate­lor din Moldova și Federației Sindicale “Sănătatea”, precum și întrevederilor organizate cu responsabili din domeniu cu privire la redeschi­derea taberelor respective. Astfel, Comisia Extraordinară de Sănăta­te Publică a municipiului Chișinău, a emis o hotărâre prin care cele două instituții de întremare și-au reluat activitatea în ultima lună a sezonului estival.

Taberele au activat în regim 24 de ore din 24, cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu respectarea strictă a nor­melor de sănătate publică și efectu­area termometriei. Personalul an­gajat și cel antrenat în activitățile din aceste două tabere a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin împotriva infecției COVID-19. De menționat, că în perioada întremării copiilor și adolescenților nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În anul curent, pentru organizarea odihnei de vară a copiilor membrilor de sindicat, FSSM a alocat circa 170 000 de lei.

Reamintim, că în vara anului 2020, din cauza pan­demiei de COVID-19, pe teritoriul Re­publicii Moldova nu a activat nici o tabără de odihnă. În vara anului curent, în municipiul Chișinău au activat mai multe tabere de odihnă, în condiții speciale, dictate de pandemie, cu se­jur de zi, în instituții educaționale, cu o durată de 7-8 ore.

Informații utile