mun. Chișinău,
str. 31 August 1989, nr. 129.

Tel: 022-23-72-45
Fax:022-23-73-13
Fax:022-23-74-87

office@sindsan.md

 

 

 

 

 

Constituanta Federației Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice

În perioada 11-12 septembrie 2019, Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU) a organizat la Chişinău întrunirea Constituantei.

La eveniment au participat sindicaliști din Turcia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Azerbaijan și Albania. Menționăm că din Republica Moldova au luat parte liderii patru centre sindicale național-ramurale, care sunt membre ale Federaţiei Europeane a Sindicatelor din Serviciile Publice: Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice „Sindasp”, Comitetul Republican al Sindicatului Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale și Producerii de Mărfuri Sindindcomservice” și Uniunea Sindicatelor din Energetică. Totodată, precizăm că țările participante au fost reprezentate de peste 30 de sindicate afiliate la EPSU.
Pe parcursul Constituantei, participanții au discutat despre îndeplinirea drepturilor sindicale în regiune, procesul de dialogul social, negocierea colectivă, acțiunile de privatizare și liberalizare a instituțiilor din domeniul serviciului public și impactul acestora asupra salariaților, membri de sindicat.

Concomitent, au fost discutate și întărite candidaturile în componența Comitetelor sectoriale și a fost ales președintele Constituantei EPSU pentru următorii 5 ani, în persoana dlui Răzvan Gae, vicepreședinte al Federației „SANITAS”.

De menționat că dl Jan Willem Goudriaan, secretar general al EPSU, a moderat lucrările Constituantei.

 

  • PDF

Calendar

Prognoza Meteo

Curs Valutar