mun. Chișinău,
str. 31 August 1989, nr. 129.

Tel: 022-23-72-45
Fax:022-23-73-13
Fax:022-23-74-87

office@sindsan.md

 

 

 

 

 

12 mai - Ziua internaţională a asistenţilor medicali

Ziua internaţională a asistenţilor medicali este celebrată, în întreaga lume, la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, ceea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.

Asistenţii medicali joacă un rol-cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranţa şi recuperarea pacienţilor. Ei sunt cei care îşi însuşesc o cantitate mare de cunoştinţe şi dispun de abilităţi diverse, pentru care sunt necesari mulţi ani de perfecţionare şi dezvoltare, lucrând în acest timp în medii dificile, în care stresul extrem reprezintă doar o parte a condiţiilor locurilor de muncă. Asistentele contribuie la aducerea unei noi vieţi în lume, la îngrijirea neobosită a celor bolnavi şi răniţi.

Asistenţii sunt de multe ori singurii profesioniştii din domeniul sănătăţii accesibili pentru mulţi oameni în timpul vieţii lor. De cele mai multe ori, sunt singurii care asigură asistenţă medicală pentru populaţia aflată în zone dezavantajate. Ei pot contribui semnificativ la îmbunătăţirea stării de sănătate a oamenilor din întreaga lume prin atenţia acordată îngrijirii persoanei suferinde şi prevenirii îmbolnăvirii cronice a acesteia.

Cu prilejul Zilei profesionale, stimați colegi, Vă adresăm din suflet calde şi sincere urări de sănătate şi prosperare, echilibru spiritual, realizări frumoase şi noi succese în realizarea sarcinilor nobile pe tărâmul profesiei de loc uşoare, care zi de zi oferă provocări, dar şi motivaţii pentru performanţă şi perfecţiune.

Vă dorim activitate fructuoasă, precum şi toată dragostea şi afecţiunea celor apropiaţi!

Fie ca perseverenţa şi spiritul de sacrificiu să vă însoţească mereu în alinarea suferinţelor pacienţilor !

Pentru munca Dumneavoastră cu abnegaţie Vă mulţumim din suflet!

Cu deosebit respect,

din numele Biroului Executiv al

Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova

  • PDF

Calendar

Prognoza Meteo

Curs Valutar