mun. Chișinău,
str. 31 August 1989, nr. 129.

Tel: 022-23-72-45
Fax:022-23-73-13
Fax:022-23-74-87

office@sindsan.md

 

 

 

 

 

Ședința Consiliului Republican

La 30 martie curent, a avut loc ședința Consiliului Republican al Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova, la lucrările căreia au participat membrii Consiliului Republican și ai Comisiei de cenzori. Concomitent, au fost prezenți Valentina Stratan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Aliona Serbulenco, secretar de stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Iurie Osoianu, vicedirector al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

 

În cadrul ședinței au fost discutate subiectele: Cu privire la confirmarea împuternicirilor noilor membri ai Consiliului Republican al Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova; Cu privire la Raportul anual 2017: realizări, probleme, soluții; Cu privire la raportul Comisiei de cenzori ai Federației Sindicale „Sănătatea” privind activitatea în anul 2017; Cu privire la aprobarea bugetului sindical pe anul 2018.

Conducerea Federației Sindicale „Sănătatea” a prezentat audienței informație referitor la activitatea sa pe parcursul anului 2017 și a trasat obiectivele pentru următorul an.

Cei prezenți la ședință au menționat că migrația cadrelor medicale este un fenomen care continuă să perturbeze activitatea sistemul sănătății, iar nivelul neadecvat de salarizare, condițiile neconforme de muncă și de trai sporesc exodul lucrătorilor atât din sistemul sănătății cât și din țară, în special în rândul tinerilor. Migrația, la rândul său generând o altă problemă extrem de importantă pentru sistemul de sănătate – îmbătrânirea cadrelor medicale.

Atât publicul cât și oaspeții au menționat că de comun avem de depus mult efort pentru a schimba lucrurile în bine.

 

  • PDF

Calendar

Prognoza Meteo

Curs Valutar