mun. Chișinău,
str. 31 August 1989, nr. 129.

Tel: 022-23-72-45
Fax:022-23-73-13
Fax:022-23-74-87

office@sindsan.md

 

 

 

 

 

IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” – 200 ani de la fondare

Anul acesta, prima şi cea mai mare instituţie din ţară, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” a marcat 200 ani de la fondare.

Evenimentul a întrunit doctori şi persoane notorii atât din țară cât și de peste hotare. Celebrarea a început cu organizarea și desfășurarea unei Conferinţe ştiinţifice internaţionale, în cadrul căreia au participat doctori din Republica Moldova, România, Japonia, Germania, Rusia și Italia. Aceştia au prezentat rapoarte ştiinţifice în care au vorbit despre modernizarea sectorului sănătăţii, inovațiile medicale și aparatele din domeniu de ultimă generaţie.

Menționăm, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” are o importanţă majoră, întrucât în această instituție sunt tratați oameni din întreaga țară. În anul 1877, spitalul avea doar 3 secţii, dintre care una de chirurgie, însă la moment sunt 14 secţii chirurgicale, instituția dispune de cele mai performante utilaje medicale, specialişti de înaltă categorie, iar în viitor îşi propune să fie deschisă secţia de chirurgie a nou-născuţilor.

 

Concomitent Vă informăm că în luna iulie a anului curent, conform Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova, IMSP Spitalul Clinic Republican poartă numele fostului director Timofei Moșneaga, care a condus instituția timp de 43 de ani. Astfel, cu ocazia celebrării a 200 de ani de la fondare a instituţiei a fost inaugurată placa comemorativă a lui Timofei Moşneaga, fostul medic-şef al spitalului, care personal a contribuit la construirea blocului actual al Spitalului.

 

La dezvelirea plăcii comemorative au venit cei care îl cunoşteau personal, dar şi pacienţii acestuia, foşti colegi și prieteni, printre care: maestrul Eugen Doga, maestrul Mihai Munteanu, academicianul şi rectorul USMF „Nicolae Testemiţanu”, Ion Ababii etc.

  • PDF

Calendar

Prognoza Meteo

Curs Valutar